Hayat bir kumar ise, zarlarını sadece kendiniz kullanın...

09:54 Unknown 0 Comments


Yorgunluk! Nedir yorgunluk? Yorgunluğun tanımlamasını yapmak çok zordur. Kişinin, kendin de günlük aktivitelerine başlamak için yeterli enerjiyi ve gücü bulamaması ya da rutin aktivitelerinin bitiminde tükenmişlik hissinin gelişmesidir. Yorgunluk, bitkin, halsiz, bir şey yapmaya gücü kalmama anlamlarını da taşımaktadır. Fakat, yorgun kelimesinin bir de iç yüzü vardır. Kişinin içinde biriktirdikleri, yaşanmışlıkları ve hayatın ona getirdiği zorluklar ile beyinsel olarak kendini yorgun hissetmesi de yorgunluktur. Ve bu da, hiç şüphesiz en büyük yorgunluktur sanırım.

Neden mi böyle bir konuya değindim?

Bir kaç gün önce çok değer verdiğim bir arkadaşım ‘yorgunum’ dedi. Ondan böyle bir şey duymayı beklemezdim. Hiç yakışmamıştı o na ‘yorgunum’ demek. Aslında, yorgunum derken, hangi anlamda söylediği önemliydi benim için. Fiziksel yorgunluk mu? Yoksa beyinsel yorgunluk mu? Bana sorarsanız, onun ki fiziksel bir yorgunluk değildi. Dokunsam ağlayacaktı sanki.

Herkes, gerek uğraştığı işten dolayı gerekse gün içindeki koşuşturmaları ile yorulur elbet. Bu yorgunluk geçicidir. Akşam evinize gider dinlenirsiniz, sabah enerji dolu yeniden güne başlarsınız. Ama beyinsel yorgunluk öyle değildir. Her geçen gün daha da ağırlaşır yorgunluğunuz. Kişinin kendini bir çıkmazın içinde hissetmesi onu beyinsel yorgunluğa sürükler.

Bazı zamanlar olur ve her şey üst üstte gelir. Ardı kesilmeyen sorunlar. Biri bitmeden bir diğeri başlar. Böyle zamanlar da kişi kendini kötü hisseder. Gücü kalmaz ve yorulmaya başlar. Kendini koyu bir karanlıkta hisseder. Ve artık yeter der! Tam da bu nokta da aklıma İspanyol bir atasözü geldi. En karanlık an, şafak sökmeden önceki andır”. Diğer bir ifade ile, karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığa geçişin başlangıcıdır”. Yani, hayatta iyi şeylerin olabilmesi için, kötü şeylerin yaşanması gerekir. Bırakın yaşansın. Bu durum sizi korkutmasın ve yormasın. Size ağır gelen yükleri hayatınızdan çıkarın. Onların sizi yenmesine izin vermeyin. Siz onları yenin. Bunu başarırsanız, daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz. Unutmayın ki, hayat bir kumardır. Hayat bir kumar ise, zarlarını da sadece kendiniz kullanın...

Yeni bir yıla girmeye sayılı gün kaldı. Yeni yılda bütün güzelliklerin sizlerle olması dileklerimle. Herkese mutlu yıllar...

Sevgilerimle,

Atiye...

You Might Also Like

0 yorum: