Aşk bir sanattır ve sabır ister..

08:43 Unknown 0 Comments

-        


             'Seni  seviyorum’ dedi
-               ‘Yalancı’!

Evet! Biraz da aşktan konuşalım dilerseniz. Olmazsa olmazımız. 

Aşkı tanımlamak zordur ve onu kelimelerle anlatamazsınız. Aşk bir sanattır. Hiç keşfedilemeyen bir dünyadır. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, formülünü bulamazsınız. Bilinen bir gerçek varsa, o da aşkın insanları tepeden tırnağa değiştirmesidir.

Herkes, aşkı bilir elbet. Aşkın, yarattığı kapanmak bilmez yaralarını da, o yaralara merhem bulmanın ne denli boş çabalar olduğunu da bilir. Fakat, onu tanımlayamaz. Aşk, insanlar için her zaman karmaşık ve gizem dolu bir olgudur. İlk söz de aşk için söylenmiştir, ilk şarkı da. Aşıklar kimi zaman, acılarına aşk şarkılarında teselli aradı, kimi zamanlarda ise meyhane masalarında eski sevgiliye küfür de edildi. Kimi, onun bıraktığı boşluğa kederlenip sürekli acısını kazıyarak tazeledi, kimi ise onu ilahi adalete bıraktı..

Aşkı bir gemiye benzetin. Sizi uzaklara götüren bir gemi. Bilmediğiniz bir diyara gitmek için yola çıkarsınız. Bu gemi ne kadar uzağa giderse gitsin, bu yolculuğun sonunu getiremezsiniz. Ulaşmak istersiniz ama ulaşamazsınız. O gemi, bir türlü varmak istediğiniz yere varmaz.

Bana sorarsanız aşk; ‘koskoca bir okyanusta küçük bir sandalla dolanmak kadar aptallıktır’ derim. Ve küçük bir sandalla okyanusa açılmak, sevdanıza zarar verir. Beklemeli ve düşünmelisiniz. Sevdanıza zarar gelmesini istemiyorsanız çok iyi düşünmelisiniz. Çünkü, aşk, ilk bakıştaki gibi değildir. Öyle kalmaz. Aşk, sabır ve sadakat ister. Sahi sabır ne idi? Sanırım sabrın giderek ne olduğunu ne olmadığını unuttuk..

Sevgilerimle,


Atiye...

You Might Also Like

0 yorum: