Görebilmek için eselemeyin. Durulması için bekleyin!

09:00 Unknown 0 Comments



-          Kadın: İyi misin hayatım?
-          Adam:  ......

Kadın cevap alamadı. Adam o sabah her zamankinden farklı uyanmıştı. Biraz sersem gibiydi ve yorgun. Her sabah içtiği az sütlü kahvesini bile içmeden çıkmıştı evden. Hiç konuşmamışlardı. Kadın bu duruma sinirlenmişti ama aslında biliyordu adamın gerçekte sorununun ne olduğunu. Gerçeği bilmesine rağmen, yine de duygularına yenik düşüyor, öfkeleniyordu. Adam, çocukluğunu yaşayamamıştı. Hep bir tarafı yarım kalmıştı. Bu nedenle de, geçmişinin intikamını alırcasına devam ediyordu hayatına. Her şeye sahip olmak istiyordu. İstediklerini elde etmek için kendini hırpalıyordu resmen. İçindeki sahip olma hırsı öyle büyüktü ki, onu uçurumdan aşağıya sürüklüyordu. Ne yazık ki, içinde bulunduğu durumun farkında değildi. Adamın hiç normal bir hayatı olmamıştı. Biraz her şeyden uzaklaşıp, nefes almaya ihtiyacı vardı. Geçmişinden kurtulmalıydı.

Nedense böyle bir kurgu ile başlamak istedim yazıma. Biraz benden, biraz sizden, biraz da hayatın içinden. Belki de, sizlerde okurken kendinize ait bir şeyler buldunuz bu satırlarda. Bu kurgu da anlatmak istediğim, geçmişe takılarak yaşamanın insanı ne kadar aşağıya çekmesidir. Geçmişe takılı kalmak, önünü görememek demektir. Her ne kadar geçmişin izlerini taşısa da insan, ondan kurtulamadığı zaman geçmişteki ayak izlerine basarak yürür. Bu da sadece acı verir. Unutun demiyorum. Ama bırakın geride kalsın.

Bazı zamanlarda, herkes üzerine geliyor ya da hiç kimse seni anlamıyor gibi hissedersin. Öyle zamanlar olur ki, hiçbir şey yapmak istemez, her şeyden kaçmak istersin. İşte, burada yapılması gereken sadece biraz nefes almaktır. Bir süreliğine bulunduğunuz ortamdan uzaklaşın. Kendinize nefes alabileceğiniz gizli bir bahçe yaratın. Çünkü, bulanık su da bir şey göremezsiniz. Denizi eseledikçe su bulanır ve bir şey görünmez. Ama suyu bırakırsanız durulur, kum kendiliğinden çöker ve suyun altını istediğiniz gibi görürsünüz.

Hayatta böyledir. Görebilmek için eselemeyin. Durulması için bekleyin..

Sevgilerimle,


Atiye...

You Might Also Like

0 yorum: