Hayal gücünüz ne kadar çok ise, o kadar görürsünüz..

01:11 Unknown 0 Comments



Güzel bir hafta sonuna merhaba...

Son zamanlarda her insanın yaşadığı ve gördüğü olaylar, o insanın hayal gücünden ibarettir diye bir fikir takıldı aklıma. Demek istediğim; insanoğlunun, görmediği hiçbir şeyi, hiçbir şekilde hayal edemeyeceğidir. İnsanlar ne kadar çok görürse, o kadar çok hayal edebilirler.

Her ne ile uğraşıyorsanız, yaptığınız işi bırakın ve kısa bir süre etrafınızda nelerin olduğuna bakın. Ama! Öylesine bakmak için değil de, gördüklerinizi aklınızda canlandırabilmek için bakın. Eminim ki, daha önce fark etmediğiniz birçok şey göreceksiniz. Diyelim ki, herhangi bir obje gördünüz. O nu da bir insan yapmadı mı sizce? Mutlaka, objeyi yapmadan önce hayal etmiş ve gördüklerinden esinlenip objeyi yapmıştır. Ya da bir parkta oturun ve çevrenizde nelerin olduğuna bakın. Güzel tasarlanmış peyzajı ile bir park. Bu parkı da bir peyzaj mimarı tasarlamadan önce, hayal etmiş ve gördüklerinden esinlenerek ortaya çıkarmıştır. Yani, hayal gücünüz ne kadar çok ise o kadar çok görürsünüz.

Hayal gücüne bir de farklı bir açıdan bakalım dilerseniz;

Bilgeye sormuşlar;
~ insan neden dilek diler?

Bilgenin cevabı derin:
~ insan gerçekleşmesi için diler, ama bilmez ki gerçekleştirmek için dilemek gerek!

Herkesin dilekleri, istekleri ve hayalleri vardır elbet. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için, uygun zamanın gelmesini beklemeyin. Çünkü, öyle bir zaman yoktur.  Ancak, hayallerinizin peşinden koşarsanız onları gerçekleştirebilirsiniz. Hayallerinize ulaşmak istiyorsanız, onları ortaya çıkarmak için çaba harcamanız gerekir. Aslında, yapmanız gereken çok basit. Önce keşfedin, yapabileceğinize inanın ve o fikri harekete geçirin..

Sevgilerimle,


Atiye xx..  

You Might Also Like

0 yorum: